Предновогодишњу лепу атмосферу у општинском Центру за бригу о старима, деци и особама са инвалидитетом “Нови Београд” употпунили су студенти, представнице Студентског парламента Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију (ФАСПЕР) у оквиру акције „Новогодишње даролије“.

фото: Курир

Студенткиње, будући дефектолози различитих стручних профила, обрадовале су новогодишњим пакетићима кориснике бесплатних услуга и програма општинског Центра и приредиле им сјајно дружење. За ову прилику је организована и посебна новогодишња креативна радионица где су студенти могли да учествују у изради јединствених честитки у квилинг техници и украшавању различитих предмета техником декупаж.

Акција „Новогодишње даролије“ спроводила се током децембра месеца на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију, Факултету политичких наука, Технолошко металуршком факултету, Биолошком факултету, Учитељском факултету, Географском факултету, Факултету за спорт и физичку рекреацију, Факултета за физичку хемију, Физичком факултету, Православно богословском факултету, Факултету безбедности, Шумарском факултету и Филолошком факултету, уз подршку Студентског парламента Универзитета у Београду и Савеза студената Београда а студенти ових факултета су прикупили преко 1000 пакетића за малишане широм Београда и Србије.

фото: Курир

Студенти ФАСПЕР-а одлучили су да пакетиће поклоне корисницима општинског Центра због транспарентности начина на који се у Центру ради и иновацијама у раду и приступу рањивим групама грађана које се у изобиљу могу уочити како на друштвеним мрежама и у медијима тако и у конкретном раду са корисницима у Центру, што Центар чини јединственим и препознатљивим- казала је Марија Јоковић, чланица парламента.

Све присутне поздравила је Невена Николичић, председница студентског парламента истакавши да је ово само први корак у сарадњи са општинским Центром и да постоји још много идеја за сарадњу у наредној години.

 

Извор: Курир

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian