Тим студената Рачунарског факултета у Београду освојио је треће место на међународном информатичком такмичењу БСУИР 2019, одржаном на Белоруском државном универзитету у Минску.

foto: codeforces.com

Као једини учесници из Србије, у конкуренцији од 300 тимова у квалификацијама и 44 тима колико се пласирало у финале, наши студенти су освајањем трећег места остварили изузетан резултат, саопштено је из „Мајкрософта“.

Тим су представљали студенти Рачунарског факултета у Београду Алекса Плавшић и Алекса Милисављевић, и студент кембриџ универзитета Владимир Миленковић.

Након неколико квалификационих рунди, студенти су у финалном одмеравању знања, током пет сати решавали 11 алгоритамских задатака.

„Захвални смо Мајкрософтовом развојном центру Србије на пруженој подршци и обезбеђивању финансијских средстава за пут у Минск. Добили смо прилику да се учествујемо на једном великом такмичењу и упоредимо наше знање се неким од најјачих тимова света. У комуникацији са њима схватили смо како можемо додатно да унапредимо тренинг и постанемо бољи у такмичарском програмирању“, рекао је Алекса Плавшић.

Алекса каже да су поред учествовања на такмичењу, имали прилику да посете знаменитости Минска и да боље упознају његову историју.

„Ово искуство и освојена трећа награда нам пружају мотивацију да наставимо са тимским радом и пробамо да остваримо јос боље резултате у будућности“, истиче Алекса.

О озбиљности БСУИР такмичења говори и чињеница да се оно одржава према правилима АЦМ, највећег и најугледнијег студентског такмичења из програмирања у свету.

Извор: rts.rs

 

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian