Група студената америчког универзитета Темпл борави у Београду до 23. јуна у склопу програма размене студената, због усавршавања на Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију.

фото: Глас Америке

Како је јавио Беоинфо, студенте је примио члан Градског већа Фадиљ Еминовић, који је рекао да је за студенте припремљен план свакодневних активности, који ће им омогућити да се упознају са начином рада социјалне и здравствене заштите, као и васпитно образовних установа.

Он је додао да ће студенти, подељени по групама, учествовати у свакодневним активностима установа у којима ће се обављати практични део наставе, пренео је Беоинфо.

Професор Брајан Мек Корник са Темпл универзитета је истакао да ће захваљујући овом програму студенти из САД бити у прилици да упознају културу Србије и размене идеје са студентима Универзитета у Београду.

„Ми у Америци радимо на један начин. То не значи да је најбољи начин рада и зато размењујемо идеје са другима како бисмо били најбољи у свом послу“, рекао је Мек Корник.

Уз пратњу водича, студенти су обишли најлепше и најстарије грађевине Београда, као и музеје, међу којима им је највећу пажњу привукао Музеј Никола Тесла.

„Београд је прелеп и људи су јако пријатни. Сви веома добро говоре енглески језик и када кажемо да смо из Америке, труде се да нас науче што више речи на српском језику“ рекла је студенткиња Мери Кинен, а преноси Беоинфо.

Почетком јуна очекује се долазак групе студената са Мичиген Универзитета, након чега се планира одлазак наших судената у САД.

Извор: Глас Америке

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian