Након успеха који је остварио на Европском првенству у атлетици, а пре почетка нове сезоне, млади атлетичар Страхиња Јованчевић данас је добио признање од декана Економског факултета Универзитета у Београду проф. др Бранислава Боричића.

Јованчевић је именован је за амбасадора свог факултета, наводи се у саопштењу.

фото: vesti-online.com

„Још при нашем првом сусрету на факултету када је полагао испит код мене, Страхиња Јованчевић је показао да је велики шампион и да је фер плеј његов главни принцип. Пресрећни смо због његовог успеха и желимо да му захвалимо што је најбољи узор млађим колегиницама и колегама и што Економски факултет представља у најбољем светлу. Зато смо одлучили да га именујемо за првог амбасадора нашег факултета и тако му одамо признање за све успехе на терену и ван њега“, рекао је Боричић и додао да Страхињи жели пуно среће у новим такмичењима који су пред њим.

Страхиња је иначе апсолвент Економског факултета на смеру Микроекономска анализа.

„Први пут сам факултет представљао на Универзијади у Тајпеју 2017. године где сам се такмичио међу 12.000 учесника из свих земаља света. Тада сам заузео 8.место и испод мог имена стајало је Економски факултет Универзитета у Београду. Пресрећан сам што сам први добио ово признање и трудићу се да оправдам указано поверење и да будем достојан титуле ЕКОФ амбасадора“, изјавио је Страхиња Јованчевић и додао како му је похвала од факултета и декана Боричића најдражи успех после освојене бронзе на Европском првенству у Глазгову.

Извор: danas.rs

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian