Од 1. децембра до 15. фебруара на 18 локација у граду, али и у рубним општинама биће 300 различитих дешавања. – Новина је клизалиште на Тргу републике

Сад већ традиционална градска манифестација „Београдска зима” почиње 1. децембра и трајаће до 15. фебруара. Београђане, али и све госте главног града и туристе очекује разноврстан и богат бесплатан програм. Планирано је више од седам стотина сати програма и триста различитих дешавања која ће се одржавати на 18 локација, а биће их и у свим рубним општинама. Највећи део догађаја углавном је намењен деци.

За сам дочек Нове 2020. године испред Дома Народне скупштине наступиће Лепа Брена, Маја Беровић, Кики Лесендрић и „Пилоти”. На истом месту празнично расположење загрејаће Вук Моб, Ангелина, Газда Паја, Сара Јо, Мили, Сенида, Цоби, Раста, Ем-Си Стојан и ди-џеј Ђука…

Једна од новина манифестације је клизалиште на Тргу републике, а у „Комбанк дворани” пуна два месеца посетиоци ће моћи да гледају пројекције филмова сваког дана од 9 до 15 часова.

– „Београдска зима” је значајна и за имиџ града. План је да се промовише у свим земљама региона и у већини европских земаља, посебно у земљама одакле традиционално долазе туристи, као што су Турска, Русија и Бугарска. Од тога какав имамо имиџ у Европи и свету зависи и каква ће бити посета туриста током читаве године, али и колико ће бити инвестиција у наш главни град – рекао је Горан Весић, заменик градоначелника, на јучерашњој конференцији за медије у Старом двору, преноси Беоинфо.
Он је истакао две локације – Трг републике са, како је навео, „светским клизалиштем”, и Лазаревац. Свечано отварање планирано је у недељу испред Општине Звездара, где ће традиционално бити уприличен „Трг бајки”.
Информације о свим програмима биће доступне на интернет адреси www.cebef.rs i www.beogradskazima.rs.

Очекује се више туриста него 2018.

До краја ове године очекује се десет одсто туриста више него прошле, а град је у 2018. зарадио око 800.000.000 евра од туризма, у шта се убрајају не само директни буџетски приходи града и државе, већ и зараде хотела и све оно што туристи потроше код нас. Због тога град Београд мора да има догађаје који привлаче туристе, нагласио је Горан Весић.

Извор: Политика

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian