Град подржава најбоље ученике и студенте износима од 10.000 и 12.000 динара. Средњошколцима 34, студентима 111 стимулација, конкурс од 1. октобра.

СЕКРЕТАРИЈАТ за образовање и дечју заштиту, у уторак, 1. октобра, објавиће Конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа и студентима високошколских установа, као и Конкурс за доделу стипендија ученицима са инвалидитетом средњих школа и студентима са инвалидитетом високошколских установа.

У 2019. години биће додељене 34 стипендије средњошколцима – 30 гимназијалцима и ђацима средњих стручних школа и четири ученицима уметничких школа. За студенте је „резервисано“ 111 стипендија – 59 за академце природно-математичког усмерења, 39 за оне са друштвено-хуманистичких факултета и 13 намењених студентима уметничког усмерења.

– И ове године настављамо да подржавамо најбоље ђаке Београда, јер знамо колико им значи овакав вид помоћи – каже Славко Гак, секретар за образовање и дечију заштиту. – Осим побољшања услова за рад и учење у школама, инвестиција у обнову образовних установа, велики значај се придаје и материјалној помоћи деци, која то заслужују својим радом и постигнутим резултатима.

Укупно је за потребе оба конкурса Секретаријат издвојио износ од 22 милиона динара. Рок за достављање пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса.

Нето износ стипендије за ученике средњих школа је 10.000 динара по кориснику, док је за студенте високошколских установа износ 12.000 динара по кориснику стипендије. Стипендије које се додељују ученицима и студентима, исплаћују се у десет једнаких месечних рата.

СВЕ КАТЕГОРИЈЕ

СТИПЕНДИЈЕ ће добити 45 ученика са инвалидитетом средњих школа и студената са инвалидитетом високошколских установа, од којих је 15 намењено ученицима средњих школа, а 30 академцима.

 

Извор: Новости

 

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian