Будући бруцоши већ се увелико спремају за предстојеће пријемне испите како би уписали жељене факултете. Факултети одржавају дане отворених врата. Надлежни опомињу да треба уписивати само акредитоване програме.

Постоји обавеза факултета да током шесте године акредитације поднесу захтев за акредитацију програма које мисле да наставе у наредном периоду, објашњавају на нашем најстаријем и највећем универзитету.

„Неки факултети нас нису обавестили да су кренули, па смо им ми сад послали само један мејл да проверимо да видимо какво је стање са њиховом акредитацијом, јер се бринемо да не би ушли после у неки цајтнот, да не би закаснили са акредитацијом, јер Универзитет у Београду неће уписивати студенте на неакредитоване програме. То није ни дозвољено“, каже проф. Петар Булат, проректор Универзитета у Београду.

Ректорка Универзитета у Београду професорка Иванка Поповић наводи да се надају да што се тиче основних студија негде између 9.500 и 10.000 студената ће бити на буџету.

„Онда нешто мањи број на мастер студијама, али то је изузетно важно имајући у виду да је студентима та финансијска подршка јако важна и надам се да ће и ови нови студијски програми који се нуде бити атрактивни за студенте“, додаје Поповићева.

Тако ће програми, осим на факултетима, бити представљени и на самом Универзитету.

„Очекујемо први викенд после првог маја где ћемо направити један велики догађај где ћемо представити све наше факултете или истраживачке институте који раде у оквиру Универзитета у Београду и где ће кандидати који раматрају упис на неки од наших факултета моћи да добију потпуне информације“, истиче Булат.

На Универзитету у Београду школује се 100.000 академаца, односно две петине укупног броја студената у Србији.

Извор: РТС

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian