Викенд менталног здравља је једнодневни едукативни догађај, који ће се одржати у суботу, 17. октобра у просторијама Установе културе Стари Град, у организацији Светске асоцијације таласа младих.

Викенд менталног здравља је едукативни догађај, који различитим активностима покушава да дотакне различите аспекте менталног здравља, али и да оснажи младе у саморефлексији, критичком размишљању и осетљивости када је у питању ова тема.

На самом догађају млади ће имати прилику да учествују у неколико различитих интерактивних радионица, науче нешто ново на форуму и вебинару, али и да се опусте и послуже здрава пића и грицкалице у паузама између активности.

Ментално здравље није тема само овог догађаја, већ и целокупног рада наше организације за период 2020/21. године. Текућа година је период у којем смо се суочили са великом здравственом кризом на глобалном нивоу. Никада нисмо били отуђенији, а опет никада ближи једни другима, уједињени у покушају да сачувамо међуљудске везе бар преко жице.

Свакако је све ово значајно утицало на наше ментално здравље. Зато је наш циљ да пошаљемо поруку да је ментално здравље једнако важно као и физичко здравље, да је оно део обавезне хигијене и нешто о чему сви требају и заслужују да воде рачуна.

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian