Под патронатом Амбасаде Грчке у Београду, Хеленско привредно удружење Србије у сарадњи са Универзитетом у Београду, пету годину заредом организује тромесечну праксу за студенте у компанијама-чланицама Удружења.

Фото: ЦЗРК

Ова независна иницијатива организује се пету годину заредом, у циљу стручног усавршавања студената, њиховог повезивања са тржиштем рада и умрежавања у грчко пословање у Србији, као и промоције компанија-чланица Хеленског привредног удружења Србије.

Програм под називом „Грчком иницијативом до радног искустваˮ намењен је студентима завршних година основних и постдипломских студија Универзитета у Београду, који желе да стекну прва радна искуства и на тај начин побољшају своје шансе на тржишту рада. Кроз програм је до сада прошло 80 студената који су квалитет праксе у евалуацијама оценили високим оценама, а најбољи су по обављеној пракси добили посао.

Ове године у програму учествују компаније Alumil YU Industry, EKO Serbia, Eurobank, i LG Hemija, које нуде укупно 19 позиција за студенте са Економског, Факултета организационих наука, Грађевинског, Машинског, Електро-техничког, Математичког, Саобраћајног, Технолошко-металуршког, Пољопривредног, Хемијског, Факултета за физичку хемију, Географског, Филозофског (психологија) и Правног факултета.

Студенти могу да се пријаве за једну или више позиција и поставе свој CV директно на интернет портал Универзитета у Београду www.studentskapraksa.com.

Свака компанија-учесница ће путем приступа бази података портала пратити пријаве студената и самостално извшити процес селекције.

Тромесечна пракса ће трајати од 25. марта до 25. јуна, а рок за пријаве студената је 17. март.

Студентима ће бити уручена Потврда о завршеној пракси на свечаности која ће се одржати по завршетку програма.

Извор: ЦЗРК

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian