Још једна установа културе је почела са приказивањем онлајн програма.  Сваким радним даном, од 18ч и од 20ч, гледаоци ће на  ИГТВ каналу Дома културе Студентски град имати прилику да прате програме  редакција, чији уредници вредно раде од куће и припремају нове садржаје, наводи се у саопштењу.

Поред програма који ће се свакодневно призводити, објављиваће и програме из  архиве, који су током протеклих година изазвале велико интересовање публике. Вечерас од 18ч приказиваће се ликовни програм  из серијала емисија Арт зоне, програма РТС 3 чији је гост познати концептуални уметник Драган Илић чији стваралачки опус представља интересантну синтезу креативности, науке и вештачке интелигенције. Поред уметника Драгана Илића, у емисији говоре др Зоран Ерић, кустос београдске изложбе и Добривоје Ерић, историчар уметности.

Док ће у 20ч бити приказивана „Кратка историја авангардног филма“. Први филм у низу биће Живот и смрт холивудског статисте број 9413, у режији Славка Воркапића и Роберта Флореy-а Овај филм се сматра знаменитошћу америчке авангардне кинематографије ипредставља једну од најранијих критика Холивуда.У питању је прича о човеку који долази у Холивуд са жељом да постане филмска звезда. Након неуспеха, директори студија своде га на улогу обичног статисте и одељују му број „9413“…

фото: amazon.com

Снимљен са буџетом од тадашњих 97 долара, филм је комбинација крупних планова живих глумаца и дугих снимака минијатурних сетова направљених од картона, папирних коцкица, лименки, кутија за цигаре и возова за играчке. Без приступа холивудским студијима или опреми, највећи део филма је рађен у домовима аутора.

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian