У Галерији Факултета ликових уметности у Београду, отворена је изложба студентских радова са одсека Нови медији насталих током карантина.

Телеком Србија је и ове године обезбедио новчану награду за најбољи студентски рад која је припала студенткињи прве године Тамари Спасојевић Тадији, на основу одлуке стручног жирија у саставу Дарка Радосављевић, директорка независне уметничке асоцијације Ремонт, Слађана Петровић Варагић, историчарка уметности, и Драган Протић Прота, уметник из групе Шкарт.

фото: Крстарица

Уз подршку Телекома Србија у виду специјалне награде за најбољи рад, која је ове године додељена по четврти пут, као и ранијих донација техничке и мултимедијалне опреме за факултет, студентима је омогућено да, користећи нове медије и нове облике комуникације, истражују савремене уметничке изразе у којима се све чвршће преплићу разноврсне уметничке форме, технологија и телекомуникације.

фото: Крстарица

Награђени ради под називом  „Deathmatch“ се, према оцени стручног жирија, издвојио вишеслојношћу, промишљеним сукобљавањем различитих стварности, виртуелне, друштвене и личне. Награђени рад „успева да избегне пасивни документаризам и кроз уметнички аспект активира нови јавни простор“, наводи се у образложењу жирија.

Извор: Крстарица

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian