Студенти, професори и запослени Економског факултета у Београду уручили су донацију Прихватилишту за децу како би малишанима без родитељског старања свакодневицу учинили пријатнијом и занимљивијом. Студенти су организовали хуманитарну акцију, а затим су прикупљени материјал донирали и приликом посете одржали креативну радионицу, што је децу јако обрадовало.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Блокови за цртање, пластелин, глина, колаж папир, свеске, лепак за папир, оловке, фломастери, темпере само су неки од материјала који су студенти протеклог месеца прикупљали и донирали Прихватилишту.

Ова установа постоји од 1958. године, а збрињава најосетљивије категорије деце и младих из Београда, па и целе Србије која се затекну на територији главног града, узраста од 7 до 18 година.

– Тек када смо провели дан са децом која немају дом, видевши колико им овакви сусрети значе, схватили смо да хуманитране акције као што је ова треба да постану стална пракса. Напредак друштва не зависи само од успешне привреде, већ и од тога колико водимо рачуна и мислимо на оне којима је потребна наша помоћ – рекла је студенткиња Економског факултета, Николина Берак.

Из Прихватилишта су се захвалили на донацији и пренели дечије утиске да су уживали у дружењу са студентима и да се радују новим сусретима.

 

Извор: blic.rs

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian