Економски факултет Универзитета у Београду донирао је компјутере и компјутерску опрему у вредности од 116.941 динара ђацима Oсновне школе Доситеј Обрадовић у планинском селу Свође на југу Србије. Ову школу похађа само деветнаесторо деце која су на располагању имала 4 застарела компјутера, а управа школе обратила се Економском факултету за помоћ.

ekof.bg.ac.rs

“Када нам се управа ове мале школе обратила за помоћ, нисмо могли да не реагујемо. Школи, која има само 19 ђака који живе и раде у тешким условима, неопходни су компјутери и опрема како би деца до краја школовања уз помоћ својих наставника усвојили основе дигитaлне писмености. Позивам и друге установе да се прикључе и помогну школама у удаљеним деловима земље где је деце све мање, а која заслужују да имају исте услове за одрастање и школовање као било које дете које живи у граду” изјавио је декан Економског факултета Бранислав Боричић и додао:

“Надам се да ће управо захваљујући овој донацији која ће им помоћи у учењу и скромним поклонима које смо за њих припремили, бар једно од деце постати студент информатике, а сутра успешан стучњак из ове области.”

 

ИЗВОР: ekof.bg.ac.rs

Banner Content
Tags: , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian