„Златно јаје“ за најбољи филм 12. Међународног филмског и музичког фестивала „Кустендорф“ припало је швајцарском остварењу „All Inclusive“ Корине Швингрубер Илић.

Жири је наградио филм „All Inclusive“ за, како је образложено, „хумор и неочекиван поглед на нашу планету у овом тренутку“.

фото: ТАНЈУГ

„Сребрно јаје“ отишло је у руке Огњена Петковића за филм „Јесењи валцер“ (Србија/САД) за „оригиналност света, квалитет режије и снагу сценарија“, а „Бронзано јаје“ добио је филм „Сортирање“ Микела Сторма Гломстајна (Норвешка) за „изузетно ефикасну поруку и јак ударац који задаје нашем егу“.

Специјална признања добили су Саша Карановић за филм „Костакурта (Бајка о Сатанкрајини)“ (Република Српска) „за креативни увид и уметников поглед“ и Иларија Ди Карло за „Божанствени пут“ (Немачка), а похваљена је за „кореографију и естетику“.

За награде се такмичио 21 филм, а одлуку је донео жири који су чинили глумица Стана Катић (председник), Слободан Деспот, издавач и писац српског порекла који пише на француском језику, и Танкред Рамон, француски режисер документарних филмова и продуцент аудиовизуелних садржаја.

Награда за будуће филмове уручена је Серђију Лопезу и Славку Штимцу.

Извор: БЛИЦ

Banner Content
Tags: ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian