Манифестација „Београд светлости“ отвара другу деценију својих активности програмом под називом „Замисли светлост“, који ће се одржати од 4. до 9. фебруара у Културном центру Град.

Током трајања манифестације пет уметника, уметничких група и колектива, својим динамичним перформансима, инсталацијама и изложбама које се поигравају покретом, светлом и звуком, трансформисаће Градску галерију КЦ Града и сваке вечери публици понудити сасвим другачије искуство. Са намером да заобиђе тематске оквире, Београд светлости се ове године бави замишљањем, осмишљањем и промишљањем па ће се међу учесницима наћи уметници, научници, перформери, дизајнери светла, позоришни редитељи, сценографи и музичари. Занимљивим и несвакидашњим програмом у коме се преплићу уметност, наука и технологија, учесници „Београда светлости“ поиграће се визуелном перцепцијом посетилаца и заинтригирати их да и сами замисле светлост.

foto: danas.rs

Програм ће отворити перформанс уметничке групе Радио.Ница, а следи светлосна инсталација ЛИМИНИСЦЕНЦИА визуелног уметника Изванредног Боба, затим синергетски светлосно-звучни перформанс ТАЛАСИ визуелне уметнице Александре Стратимировић и аргентинског трубача Леонела Каплана. Њихов перформанс биће пролог за предавање СВЕТЛОСНА ТКАЊА У СУНЧЕВОМ СИСТЕМУ на коме ће астрофизичарка Наташа Тодоровић говорити о необичним путањама небеских тела у свемиру. Управо је то њено предавање послужило као инспирација за ТАЛАСЕ. На програму су и светлосна инсталација и перформанс ИСКРА.КОЗМА иза кога стоји подмладак домаће уметничке сцене – колектив Лансирање и уметница Исидора Пејовић, а затим је ту и изложба ПОЛИТИКЕ ПРЕДСТАВЉАЊА енглеског уметника Марка Брогана.

Улаз на све програме је бесплатан. Ова манифестација постоји од 2008. као јединствени догађај посвећен развоју и ширењу културе светлости.

Извор: danas.rs

 

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian