Декан Економског факултета проф. др Бранислав Боричић и декан Правног факултета проф. др Зоран Мирковић су потписали споразум којим се покреће заједнички мастер студијски програм ова два факултета Београдског Универзитета на енглеском језику, под називом „International Master In Taxation“

Два београдска факлутета удружила су снаге да будућим мастерима пруже шире и свеобухватније знање из области опорезивања уз најсавременије примере из праксе.

IMG_8222

„Облашћу опрезивања се самостално баве оба факултета, али ће сада заједно, у синергији понудити један заједнички програм у ком ће бити обухваћени и правни и економски аспекти проблематике пореза и пореске политике. Овај мастер пограм није посвећен само студентима економије и права већ ширем кругу студента који се интересују за друштвене науке и за ову конкретну тему. Оно што је специфично је да је мастер на енглеском језику, и садржаће две верзије – једногодишњи и двогодишњи програм. Тако ће, на пример,  студенти са завршеним трогодишњим академским студијама који су студирали у иностранству моћи да  наставе школовање кроз овај програм, стекну титулу мастера са врлом специфичним, цењеним и савременим знањем“, истако је професор Боричић приликом потписивања споразума.

„Значај сарадње два факултета се огледа пре свега у томе што се показује функционална интегрисаност Универзитета у Београду. Ово је модел како факултети могу и треба да сарађују“, додао је декан Правног факултета проф. др Зоран Мирковић.

IMG_8225

Извор: ekof.bg.ac.rs

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian