Декан Економског факултета Универзитета у Београду, проф. др Бранислав Боричић данас је успешног алумнисту Ивана Станковића прогласио почасним амбасадором факултета и захвалио му се на континуираној подршци у промоцији и представљању ове високошколске институције у стручној јавности.

“Са великом радошћу уручујем захвалницу за безрезервну подршку факултету једном од наших најистакнутијих предузетника из области маркетинга. Иван Станковић је један од оних људи који су креирали незаборавне рекламе и маркетиншке кампање које сви памтимо, којима је обликовао маркетинг сцену у Србији. При томе је увек са поносом истицао да је своја прва знања стекао на Економском факултету. Надам се да ће младима наставити да преноси своје богато знање и искуство и да ће у овој новој улози, бити још чешћи гост свог матичног факултета”, изјавио је декан Боричић уручујући плакету.

Данас председник и власник маркетинг агенције Communis и професор на Факултету драмских уметности, Иван Станковић завршио је Економски факултет 1978. године. Каријеру је почео у маркетингу, након чега је, заједно са покојним Драганом Саканом, основао прву мултинационалну рекламну агенцију у бившој Југославији Saatchi & Saatchi. Добитник је бројних признања, између осталих и награде за животно дело Удружења економских пропагандиста Србије. Аутор је књиге “Основи какодалогије”.

“Велика је част за једног студента добити титулу амбасадора факултета. Иако нисам био најбољи студент, мени је Економски факултет дао велику и сјајну основу да у животу нађем оно што ме интересује, испуњава и узбуђује и након четрдесет године каријере. И на томе сам бескрајно захвалан”, изјавио је Станковић овом приликом.

ЕКОФ амбасадори су истакнути алумнисти, али и садашњи студенти Економског факултета Универзитета у Београду, који на најбољи начин промовишу факултет и представљају успешне појединце у сфери економије и бизниса и ван ње. Поред Ивана Станковића, у наредном периоду планирано је именовање нових ЕКОФ амбасадора и то из редова успешних аналитичара, научника, предузетника, политичара, уметника…

 

Извор: najstudent.com

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian