Анђела Маринковић, Душан Ковачевић, Александра Балажевић, Анастасија Стефановић и Лука Вуловић,победници овогодишњег Startup #за5 финалног такмичења, освојили су по 1.000 долара,које ће моћи да искористе за покретање сопственог бизниса. Нјихове Startup идеје оцењене су као најбољи иновативни и креативни пословни концепти који имају добар стратешки и тржишни потенцијал. Захваљујући освојеном почетном капиталу, овим младим људима ће се отворити бројне пословне могућности, а омогућен им је лакши улазак у Startup свет.

„Одувек сам желела да оснујем свој бизнис, а ова победа значи први корак у том плану“, изјавила је Александра, ученица гимназије у Суботици, која је једна од победника финалног такмичења Startup караван #за5, вол. 2. „Захваљујући победи и освојеним новчаним средствима сам добила могућност да моја пословна идеја постане стварност“, додала је Анђела, ученица средње школе из Ниша, док је Душан, студент Електронског факултета у Нишу, закључио да „финално такмичење Startup #за5, вол.2 представља кључни моменат за све победнике и даје позитиван правац развоју будућих каријера.“

Startup караван #за5, вол.2 обухватио је низ радионица које су имале за циљ едукацију младих о покретању приватног бизниса. Радионице су биле организоване у универзитетским градовима Србије – Крагујевцу, Нишу, Суботици, Новом Саду и Београду и биле су намењене младим људима који своје школовање приводе крају и који имају потребу да дефинишу правац своје будуће каријере. Захваљујући Startup каравану #за5, вол.2 више од 300 студената и средњошколаца едуковано је о Startup могућностима, али и начинима тестирања успешности једне бизнис идеје.

„Едукативна радионица у оквиру Startup каравана #за5 ми је изузетно користила. Захваљујући предавањима сам научила како да креирам своју пословну идеју, што ми је даље помогло да дођем до финала и на крају да победим на такмичењу“, истакла је Анастасија, ученица гимназије из Београда, а Лука, студент из Крагујевца, се надовезао: „Радионице су биле изузетно корисне. Том приликом сам научио ствари које ће ми бити од велике користи за Startup и даљи развој каријере.“

Startup караван #за5 део је великог националног пројекта Будућност #за5 који је покренуо Центар Е8, уз логистичку подршку В+О Communication, а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, Привредне коморе Србије и Coca Cola Фондације у циљу оснаживања младих у проналажењу будућег запослења и континуиране едукације.

Извор: najstudent.com

Banner Content
Tags: , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian