Поред радова у Студентском граду и припрема овог објекта да за време 5. Европских универзитетских игара буде спортско село, највеће инвестиције Владе Републике Србије преко ЕУБ2020 д.о.о., организатора ових великих међународних спортских Игара, су у спортске објекте под управом града Београда. Влада Републике Србије је за инвестиције у реконсрукцију спортских објеката града Београда одобрила 150 милиона динара.

На Ади Циганлији се гради нови спортски центар спортова на песку. То је простор који се налази на Макишкој страни, где већ постоји изграђен терен за фудбал на песку. По урбанистичком плану ту је предвиђен већи спортски центар за спортове на песку који је недостајао постојећој спортској инфраструктури града Београда. За потребе 5. Европских универзитетских Игара, као и за будући развој релативно нових, у свету и код нас популарних спортова рукомета и одбојке на песку граде се нови објекти који ће бити остављени у “аманет” гранским спортским савезима за одржавање такмичења и тренинга за рукомет, одбојку и фудбал на песку. То ће бити један од најбољих центара ове врсте у овом делу Европе где ће се у наредном периоду одржавати значајна међународна и домаћа такмичења.

Фото: Wikimedia

Поред изградње спортског центра за спортове на песку, биће сређена и три објекта у којиму су потребне више или мање реконструкције, адаптације и одређени додатни грађевински радови. Спортски центри „Шумице“, „Вождовац“ и „Милан Гале Мушкатировић“ ће након Игара имати не само нови изглед, већ и нове функције за развој спорта у Београду.

У УСЦ “Вождовац” се ради комплетна санација крова, плафона у унутрашњем простору, вентилација и климатизација, као и комплетно кречење објекта; у СЦ “Шумице” поставља се нови паркет, реконструишу свлачионице и тоалети, ВИП ложа… И овај објекат добиће новији изглед. У СЦ “Милан Гале Мушкатировић” граде се нове свлачионице за спољни базен, канцеларије и нова топла веза између два дела објекта унутрашњег и спољњег базена.

По обиму посла највеће адаптације и реконструкције су у спортском центру “Шумице”, говори нам Аким Kомненић, руководилац сектора Објекти на 5. Европским универзитетским играма. Ради се комплетна замена паркета као подлоге терена, кречење спортске сале и осталих пратећих просторија, комплетно сређивање тоалета и свлачионица, сређивање ВИП ложе, радови на вентилацији и климатизацији, а има и доста других мањих адаптација у овом спортском објекту. ЕУБ 2020 д.о.о. заједно са руководством СЦ “Шумице” које ће, сопственим средствима, извести и додатне радове на овом објекту, су се потрудили да овај спортски центар пружи много боље услове за тренинг и такмичење него што је то до сада било. У овом објекту ће се за време 5. Европских универзитетских игара одржавати такмичења у футсалу.

У СЦ “Милан Гале Мушкатировић” раде се нове свлачионице, тоалети и канцеларије за потребе спољњег базена и друге просторије, а уводи се и топла веза са унутрашњим базеном.

Ово је највећи добитак за овај спортски центар, истиче Аким Kомненић, јер ће овом инвестицијом и радовима, овај спортски објекат стећи услове за кандидатуру и организацију свих великих међународних такмичења што до сада није био случај. Овом инвестицијом у многоме се подиже квалитет услова за тренинге и такмичења клубова у спортовима на води.

Фото: eug2020.eu

Спортски центар “Вождовац” већ дуже време има проблем са квалитетом крова који није мењан од изградње објекта и који је био у доста лошем стању. Руководство СЦ ”Вождовац” а самим тим, спортисти и организатори спортских такмичења су се у последње време “борили” са честим прокишњавањем крова, које је правило не мале проблеме свима у својим редовним активностима.

Од овог лета више неће имати таквих проблема, јер је урађена комплетна изолација крова СЦ “Вождовац”, истиче Kомненић. Поред тога, поправљена је вентилација и монтирани су нови чилери за климатизацију; у свим ходницима и свлачионицама извршена је и адаптација плафона са новим осветљењем; посебно је уређен простор који корисници СЦ “Вождовац” користе рекреативно за играње стоног тениса. Тако ће овај спортски центар, са свим пратећим садржајима бити много функционалнији, квалитетнији и лепши, за спровођење разних спортских и других активности, закључио је Аким Kомненић, руководилац сектора Објекти ЕУБ2020 д.о.о.

Извор: eug2020.eu

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian