„Дестабилизација“, изложба цртежа и слика Ање Тончић, биће отворена сутра у 19 сати у Великој галерији Дома културе Студентски град.

Серијом цртежа и слика под називом „Дестабилизација“, Ања Тончић представља кинетичке визије вртлога дисбаланса који предводи целину приказа путем проучавања основа акцелерација, са намером представе резултирајућих контраста, волумена, ритмова и вибрација.

Композитни ликовни односи настали као удео комбинаторике и визуелних игри постављају сплет организоване хаотичности која постепено сумира конструктивне елементе понуђеног призора и функције првобитно представљених форми. Линијски приступ самој цикличности и илузији ротационог кретања на статичној подлози познатим по методологији футуризма и поп-арта, доводи до концептуалног изазивања инертне позиције класичног медија који се генерише кроз приказ слика-покрета.

Изложба траје до 14. марта.

Ања Тончић (1996, Београд) дипломирала је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 2018. године. Проглашена је за најбољег студента генерације на ФЛУ за 2019. годину. Излагала је самостално и групно на преко 60 пројеката у земљи и иностранству и добитник је већег броја награда.

Извор: Danas

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian