Изложба фотографија Небојше Глоговца: „Тренуци чудесне и незаборавне каријере“ биће представљена у петак, 21. децембра, у 19 часова, у Дворани Културног центра Београд, а након ње и пројекција филма „Устав Републике Хрватске“.

фото: rs.n1info.com

На крају године у којој нас је прерано напустио великан нашег глумишта Небојша Глоговац (1969–2018), оставивши овој култури у наслеђе десетине врхунских улога на филму, телевизији и у позоришту, Маја Медић приредила је изложбу фотографија са жељом да поштоваоци Глоговчевог на тренутак осветле део његове чудесне и незаборавне каријере.

Од првих појављивања у Мијачевој Великој пљачки, ТВ-серији Бољи живот и филму Вуковар, једна прича, низале су се бројне улоге које су му донеле, поред других, и четири годишње награде Југословенског драмског позоришта, две награде „Милош Жутић“, две награде Стеријиног позорја, награду „Зоран Радмиловић“, као и награду „Цар Константин“, шест Гран Прија на Филмским сусретима у Нишу и на крају Златну арену у Пули за улогу у филму Устав Републике Хрватске редитеља Рајка Грлића, наводе организатори.

Због ограничених капацитета и великог интересовања, бесплатне улазнице за разговор и пројекцију филма се могу преузети на благајни Дворане Културног центра Београда, још данас до 21.00х. Поставка ће бити отворена до 5. марта.

Извор: nedeljnik.rs

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian