Да смо Кафохоличарка Тијана Гојковић и ја биле у могућности да овај интервју урадимо уживо, она би наручила домаћу кафу без шећера, а ја продужени еспресо са млеком. С обзиром на то колико бих ја своју кафу засладила, верујем да би Тијана у себи помислила да чиним грех према укусу еспреса.

Спонтана, увек ведра и насмејана, део живота провела је у Студењаку. Кафе скуване у соби 466 у четвртом блоку наслушале су се љубавних јада, преслишавања испита, а помало и трачева…

– Кафе испијене у Студентском граду су најлепше кафе које сам икада попила. Не због укуса, већ због свих прича и догодовштина које носе са собом. Моја тадашња цимерка, сада кума, Невена и ја обожавале смо да пијемо кафу на тераси и гледамо на трг Студењака. Кувале смо је у електричном кувалу, и то обавезно домаћу. Заправо сам права кафохоличарка постала баш на тој тераси. Сећам се да смо уз кафу стално имале ужину: ребрасти чипс и обавезно тегла киселих краставчића. Не питајте ме зашто и како смо дошле до те комбинације, али и дан данас је обожавамо – започиње наш онлајн разговор Тијана.

Данас новинарка Телеграфа, током целих студија радила је у Забавној редакцији наше телевизије и својим осмехом красила емисије попут Ноћ пада на Студењак, Младост лудост, ВИП… Због ванредне ситуације редакцију је заменила радом од куће, али признаје да јој одлазак на посао јако недостаје.

– Толики сам лењивац да ми сат сада звони у пет до осам! Само оперем зубе и ето ме онлајн, пријављујем се да сам на послу. Радим до 16 часова, и то све време у бадемантилу. С друге стране, веома сам срећна јер су деца нон стоп око мене. Њиховој срећи нема краја јер је мама ту и кад се пробуде и када иду на спавање. Дакле, ситуација се променила само за толико што сада радим од куће и деца су са мном. Наравно да то има својих предности: могу у паузи укључити машину за веш, спремити ужину, али ипак ми недостаје сређивање за посао. Мораћу увести “дрес код“ за рад од куће следеће недеље – нашалила се Тијана, којој време проведено код куће игром употпуњују ћерке Клара и Леона.

Страница Кафохоличарке, коју је покренула заједно са својом најбољом другарицом Биљаном, за кратко време достигла је огромну популарност. Приче уз кафу, разни рецепти за овај напитак и занимљиве фотографије освојили су пажњу преко 13.000 пратилаца на Инстаграму.

– Можда су нас људи и заволели баш због тога што нисмо ништа радиле плански, него од срца. Наша страница је заиста интерактивна и нас две нон-стоп комуницирамо са нашим пратиоцима. Уз Кафохоличарке смо научиле да је кафа чаробни напитак који не познаје никакве различитости. Није важно ко долази из ког краја, које је боје или вероисповести јер сви говоримо истим језиком, а то је језик љубави према кафи.

Тијана данас кафу највише воли да пије заваљена у троседу у својој дневној соби, а да би уживала тај ритуал мора трајати око сат времена.

– Скувам кафу и док се хлади, не смем радити ништа! Буквално пустим машти на вољу, отпутујем негде у својим мислима и кад кафа постане млака, тада је попијем, тргнем се и вратим у реалност. За то, наравно, немам прилику сваког дана, али када се укаже, оберучке је прихватим.

Међу бројним рецептима кафа издвојила је један који обавезно морате пробати док сте код куће са породицом у овој ванредној ситуацији.

– Изолација је идеално време да направите све оно што сте икада желели, а нисте имали времена за то. Када су у питању несвакидашње кафе, ту свакако морам да сместим наше „дезерт кафе“ као што су Нугат, Мента, Кокос, Кафа у корнету. Открићу вам овде рецепт за Нугат кафу која је Биљи омиљена, а остале можете наћи на нашем порталу kafoholicarke.rs.

За Нугат кафу потребно је: 3 кашичице крема, мрвљени лешник, 1 капућино. Једном кашичицом крема намазати обод чаше, па чашу окренуту на доле и убацити у лешник. Након тога, ставити на дно чаше две кашичице крема. Дезерт чаша је спремна да у њу сипате један капућино! Обавезно сервирати са кашичицом јер се тај крем мора појести.

Поводом Дана студената, нису изостале ни речи посвећене нашим колегама.

– Студенти су јако битна карика у нашем друштву и желим им да тога постану свесни! Поред тога, желим да им кажем да је студирање најлепши период у њиховом животу и да проживљавају сваки тренутак пуним плућима. Пијте кафу на тераси, пиво на клупицама, слушајте добру музику, учите и не заборавите да свака акција има своју реакцију – поручила је Кафохоличарка Тијана.

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian