Новогодишње славље се ближи, а богата трпеза, која је неизоставни део сваког славља, истањиће кућне буџете за дане после празника.

Љубица Пантелић из Београдске банкарске академије оцењује да у наредном периоду неће бити претпразничних скокова цена.

„Мислим да смо са скоковима цена за ову годину завршили, уколико не буде неких неочекиваних и непредвиђених околности. Углавном се ради о поскупљењу сезонских производа, свежег воћа и поврћа и можда мало рибе, због појачане потражње током поста“, рекла је Љубица Пантелић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Како додаје, маркетиншке кампање постају све агресивније и да би потрошачи требало да буду опрезни.

„Ако обратите пажњу, имамо сезонске рекламе великих произвођача и продаваца који приказују срећну породицу на окупу са њиховим производима на столу. Ја апелујем да будете умерени у свему“, истакла је Љубица Пантелић.

Истраживање једног портала показало је да се четвртина грађана задужује да би купило поклоне за новогодишње празнике.

Љубица Пантелић саветује потрошачима да се не задужују.

„Најбезболније је потрошити оно што сте акумулирали у претходном периоду. Ако већ имате жељу да купујете поклоне и волите да се опустите током празника, онда је би било добро да се унапред припремите за то“, казала је Љубица Пантелић.

Подсећа да постоји могућност плаћања платним картицама и на рате без камате, али указује да ни то није добар начин, пошто ће и тај дуг касније доћи на наплату.

Извор: РТС

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian