Већина великих компанија у Србији у просеку проведе десет до петнаест минута над нечијом радном биографијом, а некима је за то потребно само два минута.

фото:Pixabay

BIZLife  је кроз анкету замолио менаџере одсека за људске ресурсе (HR) у великим компанијама да, поред тога колико времена “троше” на прегледање CV-ја, кажу и нешто више о начину запошљавања у Србији.

То што сте завршили факултет није гаранција да ћете се веома лако запослити, али ни то што га можда нисте завршили такође не значи да посао нећете наћи у изузетно доброј фирми или на доброј позицији.

Резултати анкете показују нам да и млад човек, који нема искуства, али је амбициозан и перспективан има велике шансе да дође до жељеног посла.

На питање да ли је за запослење потребно имати “везу” или препоруку, одговори су да је “веза” потпуно непотребна а да је препорука добродошла, али да није пресудна.

О важности радне биографије се увек расправља, чак и на светском нивоу. У неким земљама се биографија често прегледа компјутерски, тако да је важно попунити одређена поља у вези са позицијом за коју се аплицира. У Србији је сам изглед CV-ja и даље веома важан.

На скали од један до 10 (где је 10 највише), испитаници су у просеку важност изгледа CV-ja. оцењивали бројем осам, што говори да ЦВ има доста утицаја на могућност запослења.

Извор: BIZLife

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian