На факултетима Универзитета у Београду у наредној школској години има 9.621 место за бруцоше који ће студирати о трошку државе, а индекс о свом трошку добиће 5.571 студент.

фото: Wikimedia

Проректор Универзитета у Београду проф. Предраг Булат каже да у квотама буџетских места које је усвојила Влада Србије нема значајнијих промена што се тиче Универзитета у Београду.

Он је рекао да је осим 9.621 буџетског места за основне и интегрисане студије, обезбеђено још по 91 место за три категорије – студенти са хендикепом, Роми и они који су средњу школу завршили у иностранству.

Булат је на седници Сената рекао да ће ове године на појединим факултетима студенти моћи и онлајн да се пријављу за упис.

Пријављивање кандидата за упис на факултет биће од 24. до 28. јуна, док је полагање пријемних испита резервисано од 29. јуна до 5. јула.

Будуће студенте Грађевинског факултета чекају важне измене

Студирање на Грађевинском факултету Универзитета у Београду од идуће године трајаће три године за основне и две године за мастер студије, рекао је за РТС декан Грађевинског факултета Владан Кузмановић.

Он је казао да је циљ да студије буду ефикасније, да студент за три године заврши студије и добије могућност да ради или да настави студије на мастер академским студијама.

Како је рекао, други разлог је осавремењавање наставних планова јер ће то омогућити да се они прилагоде савременим тенденцијама и технологијама.

Трећи разлог, рекао је Кузмановић, јесте усклађивање са бројним европским универзитетима, јер већина факултета у Европи ради по моделу три плус два.

Наводи да се очекује да студенти из региона и Европе дођу у Београд на мастер студије.

Извор: РТС

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian