Пословна Групација Hellenic Petroleum, чија је чланица ЕКО Serbia, трећу годину за редом доделила је стипендије за пет најбољих студената из области енергетике који ће наставити мастер студије на престижним грчким универзитетима. Поред стипендија које покривају све трошкове школарине, компанија ЕКО Serbia ће студентима обезбедити редовно примање надокнаде за трошкове смештаја и живота у Грчкој.

На догађају који је организован у канцеларијама компаније ЕКО Serbia, најбољи студенти који су се пријавили на конкурс и успешно савладали пријемни на Универзитетима, потписали су уговоре о стипендирању и упознали се са радом на бензинским станицама, као и са пословањем компаније Hellenic Petroleum.

Том приликом, Вук Радовић, генерални директор ЕКО Serbia, обратио се постдипломцима желећи им срећу у даљем школовању и охрабрио их да увек проширују своје знање и задрже природну радозналост јер ће то неминовно довести до успеха. Додатно, рекао им је да нађу времена да упознају и Грчку, колевку модерне цивилизације.

ЕКО Serbia, као друштвено одговорна компанија која улаже у образовање и подржава истраживање и иновације, поносна је што ће се чак пет студентата из Србије придружити групи од двадесетпет најбољих студената из свих земаља у којима Хеллениц Петролеум послује – Грчка, Кипар, Република Северна Македонија, Црна Гора, Бугарска и Србија.

Две стипендије су додељене за Мастер програм Енергетске стратегије, права и економије на Универзитету у Пиреју, док ће остала три студента наставити да се усавршавају у области нафтног инжењерства на Универзитету техничких наука на Криту.
Овај програм од самог почетка ужива велико интересовање и традиционално, Србија има највећи број примљених студената, тако да је компанија одобрила додатне стипендије за ову годину.

Током студија, постдипломци ће имати прилику да учествују у истраживачким пројектима и уче по најсавременијим енергетским програмима, док ће врата свих компанија Групације Хеллениц Петролеум бити отворена за практична предавања и посете њених стипендиста.

Компанија ЕКО Serbia жели срећу будућим постдипломцима на њиховом мастер студирању у Грчкој!

Извор: youth.rs

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian