Конкурс за пријаву студената на 10. „БГ праксу“ отворен је до 5. маја, а за стицање радног искуства отворено је 146 различитих позиција у 46 установа и предузећа чији оснивач је Град Београд.

Фото: ЦЗРК

Своја врата студентима је овог лета уз Градско веће и Канцеларију за младе, отворило и 13 секретаријата Градске управе, 12 јавних предузећа, осам градских општина и 11 установа културе, наводе организатори овог програма из Центра за развој каријере Универзитета у Београду.

Програм универзитетске радне праксе обухвата плаћену стручну праксу за студенте завршних година у трајању од три месеца и подразумева рад уз менторску подршку, а студенти ће моћи да стичу прва радна искуства и тиме употпуне образовање и спремније приступе завршетку студија, односно сигурније ступе на тржиште рада, додају у Центру.

фото: ЦЗРК

„БГ пракса“ се у сарадњи градске управе и Универзитета у Београду реализује од 2010. године, а један број студената и дипломаца нашао је први посао након “БГ праксе” управо у јавним предузећима где су обављали праксу, док су други први релевантни посао нашли у мултинационалним компанијама, просвети, јавном сектору или невладином сектору, наводе у Центру за развој каријере.

Према понуђеним местима и професијама, за јубиларну „БГ праксу“ као и ранијих година могу да конкуришу студенти друштвених, природних и техничких наука, а детаљне информације о програму, понуђеним местима и начину конкурисања могу се наћи на сајту Центра.

Извор: Блиц

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian