Највеће европско студентско првенство, Европске универзитетске игре, одржаће се у Београду од 10. до 25. јула 2020.

Србија је још једном добила прилику да се, након Универзијаде 2009. године, докаже као врстан организатор највећег универзитетског спортског такмичења – у чему ће бити потребна велика волонтерска помоћ.

„Са свим капацитетима које поседујемо максимално смо спремни да испишемо још једну
блиставу страницу у богатој историји Београда као врхунског домаћина и организатора великих спортских такмичења.“, изјавила је премијерка Владе Републике Србије и председница организационог одбора 5. Европских универзитетских игара, Ана Брнабић, и додала да ће кључну улогу у организацији и овај пут носити мотивисани и посвећени волонтери.

Европске универзитетске игре у Београду 2020. године Србија организује на основу лиценце Европске универзитетске спортске асоцијације – ЕУСА, кровне организације универзитетског спорта у Европи.

Прве Европске универзитетске игре одржане су у Кордоби 2012. године, учествовало је 2.574 спортиста који су се такмичили у 10 спортова. Од тада, Европске универзитетске игре се одржавају сваке друге године, а последње издање одржано је у португалском граду Коимбри 2018. године где се 4.027 учесника такмичило у 13 спортова.

Европске универзитетске игре у Београду 2020. године биће пете по реду са учешћем од преко 6.000 студената са више од 500 европских универзитета који ће се такмичити у чак 21. спорту –

Волонтерска помоћ ће бити потребна на најразличитијим позицијама у десетак сектора:
– Аташеи
– Церемоније и протокол
– Прес
– Логистика
– Информациони центар
– Универзитетско село …

Уколико желите да будете међу 2.300 волонтера који ће имати прилику да стекну непроцењиво искуство на овом пројекту, да обогатите своју биографију и добијете сертификат о волонтирању, своју пријаву пошаљите путем сајта volunteers.eug2020.eu

Више информација пронађите путем друштвених мрежа #еуг2020 и путем званичног сајта Игара  eug2020.eu

Извор: studentskizivot.com

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian