“Како данас изгледа срећа у очима оних који представљају будућност ове земље?”

Студенти Факултета примењених уметности нашли су се пред изазовом да, без ироније, на “West 65 Муралу” дочарају своје искрено виђење среће.

Да срећа, искреност, посвећеност и страст не припадају давно заборављеном времену доказује 20 одабраних радова најталентованијих студената, који ће чинити јединствену уметничку колекцију – мурал дугачак стотину метара.

– Радови су веома разноврсни, од наивних у младалачкој разиграности до веома зрелих и дубокоумних – оцењује селектор изложбе Славимир Стојановић, и истице да је платформа коју је West 65, као урбана целина, пружио уметничком стваралаштву младих аутора – баш оно што је овом друштву неопходно.

Идејни творац пројекта “Мурал Срећа”, Бранка Невистић Грујић, потпредседница ПСП Фарман Холдинга који стоји иза јединственог концепта West 65, објашњава зашто баш “Срећа”:

– Волим да сарађујем са уметницима, јер њихове креације праве разлику између пролазног и вечног. За некога ко је дуго био у медијима, у којима вести долазе и одлазе и све је пролазно, у овом другом делу живота желим да стварам простор за универзалне вредности које трају. Баш као што је колекција уметничких дела “Рефлексија” оплеменила простор хотела “Marriott” и заувек постала део уметничке збирке овог града, дивно је да се “Срећа” настани у једној малој урбаној целини и постане незаобилазан део културног живота. Зато сам хтела да, овај пут, млади талентовани људи раде на “Срећи” и да пробуде и у себи и у нама тај, истовремено, и тежак и леп осећај. Јер, срећа нам је свима потребна. И нека заувек “Срећа” буде део West 65.

Изложба је отворена у суботу, 22. јуна у 19 часова на Тргу West 65.

 

Извор: nadlanu.com

Banner Content
Tags: , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian