Канцеларија за младе Града Београда позивала је све заинтересоване да се пријаве на Kонкурс за избор најбоље женске иновационе предузетничке идеје у 2019. години.

foto: ekapija.com

Учесници на кoнкурсу могу бити тимови који чине минимално два, а максимално пет чланова, а вођа тима мора бити женског пола, као и предузетници или привредна друштва који су основани најраније две године пре објављивања овог конкурса. Оснивач предузетничке радње мора бити женског пола, односно власник најмање 50 одсто привредног друштва мора бити женског пола.

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић позвао је све заинтересоване за предузетништво да се пријаве на конкурс и искористе своју прилику.

„Знатно мањи број жена се одлучује за бављење предузетништвом, а овакав вид помоћи им је од великог значаја. Већ три године реализујемо, са различитим партнерима, овај концепт такмичења, а наше стартап фирме побеђују и на сличним такмичењима у региону попут младог иноватора Николе Крстића са производом ‘Паметна рукавица за слепе и слабовиде особе'“, истакао је Петронијевић у изјави за РТС.

Нагласио је да пријаве трају до 4. марта, а сви тимови који се пријаве имаће прилику да заврше обуке сјајних предавача, али и да чују предузетничке приче примера добре праксе који послују на територији града Београда, а прошли су неки од програма.

Више детаља о конкурсу можете видети на сајту града Београда.

Извор: rts.rs

Banner Content
Tags: , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian