Младе жене које се баве научноистраживачким радом у области природних наука могу да конкуришу за националне стипендије у оквиру светски познатог програма L’Oréal – UNESCO “За жене у науци” ((L’Oréal – UNESCO For Women in Science). Конкурс за 2019. годину је у току и траје до 31. марта, а у склопу новог циклуса овог програма биће додељене три стипендије, свака у износу од по пет хиљада евра у динарској противвредности.

фото: Najstudent

За стипендије „За жене у науци“ могу да конкуришу научнице које се баве истраживањима у области природних наука, имају до 35 година и уписане су на докторске студије или су их већ завршиле. Детаљне информације о томе како се пријавити, укључујући пријавни формулар и општа правила конкурса за 2019. годину, могуће је наћи на интернет адреси www.zeneunauci.co.rs

Програм националних стипендија, део је великог глобалног програма L’Oréal – UNESCO „За жене у науци“ који укључује различите видове подршке и афирмације улоге жена истраживача и њиховог доприноса научном напретку. Тренутно постоји у више од 50 земаља широм света, а у Србији је покренут 2010. године и реализује се у партнерству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Националне Комисије за УНЕСКО и компаније L’Oreal Балкан.

Ове стипендије се додељују сваке године имају за циљ даље научно и професионално усавршавање младих научница. Оне уједно представљају и вид подршке овим талентованим и посвећеним женама да, у тренутку који је можда преломан за њихову научну каријеру, унапреде свој научно истраживачки рад и подстицај да наставе да се баве науком у Србији. Учешћем у овом програму младим научницама је такође омогућен приступ међународној заједници жена у науци.

Стипендисткиње ће проглашене на свечаној церемонији која ће бити одржана у Београду током јесени.

Извор: Najstudent

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian