Отворени су конкурси за пријем кандидата на Војну академију, Медицински факултет Војномедицинске академије, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу. Отворени су до 15. марта ове године, саопштено је данас из Министарства одбране.

Начелник Војне академије генерал-мајор Бојан Зрнић је током посете кадета друге године 143. класе Војне академије који су на обуци у скијашком полигону „Копаоник“ изјавио да је задовољан досадашњим одзивом за упис у војне школе.

Он је рекао да ће Војна академија ове године уписати 177 кадета из цивилства и оценио да је то „школа за одабране и за све оне којима су част, знање и Србија међу високо рангираним приоритетима“.

Медицински факултет Војномедицинске академије уписаће 25 кадета на студије медицине, Војна гимназија уписаће 105 дечака и девојчица у први разред, 15 ученика у други разред и 10 ученика у трећи разред, док ће Средња стручна војна школа примити 50 ученика оба пола из грађанства.

О условима конкурса за пријем у војне школе заинтересовани се могу информисати у магазину „Одбрана“ и на веб сајтовима војних школа и Министарства одбране.

Извор: B92

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian