Студенти и дипломци у областима економије и права из Србије и региона могу до 5. децембра да се пријаве на нови циклус „Best of South East“ стипендија, који и ове године у сарадњи са Универзитетом у Грацу реализују Ерсте Група и Штајермаркише Шпаркасе Банка . Програм полазницима пружа прилику да на једном од најстаријих аустријских универзитета надограде знања стечена током студија, искусе како је радити у међукултуралној средини и лакше закораче у професионални живот.

Током једногодишњег програма, будући стипендисти биће регистровани при Универзитету у Грацу и ослобођени плаћања школарине. За њих је обезбеђен и месечни џепарац у износу од 690 евра, као и интензиван курс немачког језика у универзитетском центру за језике „Трефпункт Шпрахен“.

Стипендија ће им омогућити да комбинују међународно искуство студирања на Универзитету у Грацу са праксом, односно да уз учење језика стекну практично искуство у једној од најмодернијих банкарских институција у Штајерској. Стипендисти из Србије ће по повратку из Аустрије имати прилику да наставе усавршавање учећи од стручњака Ерсте Банке.

Петар Колунџија, дипломирани правник и један од стипендиста у прошлогодишњем циклусу, као важне аспектепрограма истиче могућност стицања радног искуства у иностранству, усавршавање немачког језика, као и прилику за упознавање људи из читавог света.

„Највише ми се допало то што сам добио могућност да видим како функционишу различити сектори у банци, што је за мене било важно са професионалног аспекта. Ово је прилика за све правнике и економисте коју вреди искористити,“ поручује Петар.

Његове утиске дели и Дуња Ђурђић, студенткиња финансија и банкарства, која је пре две године била учесница програма. „Best of South East“ на јединствен начин комбинује стицање знања кроз праксу и универзитетска предавања. Грац је као велики студентски центар одлично окружење за академски и професионални развој, а у оквиру програма смо имали прилику и да присуствујемо разноврсним друштвеним и културним дешавањима,“ истиче Дуња.

Конкурс је отворен за студенте са акредитованих универзитета у Србији, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Северној Македонији.

Више информација о програму и процесу пријављивања можете пронаћи на Best of South East страници на сајту Универзитета у Грацу или на wеб страници Ерсте Банке www.erstebank.rs

Извор: nedeljnik.rs

Banner Content
Tags: , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian