Расписан је конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2018/19. годину.

Услови које кандидати треба да испуњавају су:  да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице;  да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице; да су у школској 2018/19. години уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија;  да им је просечна оцена најмање 8,50 у току претходних година студија (за студенте завршних година основних академских студија и интегрисаних академских студија), а за студенте мастер академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 са основних академских студија; да су положили све испите из претходних година студија, као и  да нису навршили 25 година живота – за студенте основних академских студија, односно да нису навршили 27 година живота – за студенте мастер академских студија и студенте интегрисаних студија до датума расписивања конкурса.

фото: najstudent.com

Рок за пријаву на конкурс је 31. децембар 2018. године. Више о детаљима конкурса можете погледати на сајту: http://www.bg.ac.rs/files/sr/vesti/Konkurs-fond-za-talente-201819.pdf

Извор: bg.ac.rs

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian