HR конференција „Оригинални разговори“ на којој ће више од 250 младих имати прилику да се упозна са процесом интервјуа за посао или нађе прво запослење биће одржана 24. фебруара, трећу годину за редом, у Crowne Plazi у Београду.

На овогодишњој конференцији “Оригинални разговори”, коју организују магазин Оригинал и Фондација Новак Ђоковић, разговоре са младима водиће HR менаџери из више од 45 компанија.

Сваки пријављени кандидат добиће прилику да разговара са представником оне компаније за чију делатност је заинтересован.

Пријаве су отворене на сајту originalmagazin.com и трајаће до попуњавања места.

Симулације разговора за посао намењене су младим људима између 22 и 33 година, студентима завршних и мастер студија и онима који се припремају за почетак пословне каријере.

У оквиру огласа за тражену позицију, свака компанија ће нагласити за којим пословним профилима има потребу и шта од квалификација је потребно да испуњава кандидат. Симулација интервјуа састојаће се из стручне анализе наступа учесника, препоруке за унапређење комуникационих и презентационих вештина на интервјуима за посао, а сви учесници ће ући и у базу кандидата за запослење.

„Осим већег броја компанија које ће се ове године наћи на конференцији, за студенте из унутрашњости Србије уведена и могућност интервјуисања путем Скајпа који постаје све чешћи облик интервјуисања кандидата од стране послодаваца“, саопштено је из Фондације Новак Ђоковић.

Поред панел дискусија и предавања стручњака са богатим искуством, који су резервисани за преподневни програм, међу новитетима овогодишњих “Оригиналних разговора” биће и додатни паралелни садржаји током целог дана трајања конференције.

У „Experience zoni“ сви присутни ће имати могућност да вежбају концентрацију, опуштање и медитацију која ће им олакшати будући разговор за посао.

Савете како се обући за пословне разговоре и састанке, литературу која им може помоћи у процесу припреме за интервјуе за посао и још много других ствари које ће им олакшати прве дане пословне каријере, моћи ће да добију у „Едукативној зони“.

Извор: studentskizivot.com

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian