Почела је и трка за индексе – у току је пријава кандидата за полагање пријемних испита на факултетима Универзитета у Београду, али и на другим универзитетима, а већина факултета организовала је онлајн пријаве.

Фото: PixaBay

Први је пријемни заказао Електротехнички факултет за 29. и 30. јун на Београдском сајму.

Декан ЕТФ-а Мило Томашевић каже да су на Сајму идеални услови, јер може да се постави већа дистанца међу кандидатима и да су бољи услови него да се полаже на факултету.

Он је навео да су кандидати пријаве са документацијом слали електронски, а да су 24, 25. и 26. јуна долазили да потврде излазак на пријемни.

– Имамо више од 1.000 пријављених кандидата, што је заинтересованост на нивоу претходних година. Ове године уписујемо 720 бруцоша – 540 на Електротехници и рачунарству и 180 на Софтверском инжењерству – рекао је за Тањуг Томашевић.

Машински факултет у Београду отвориће врата за 680 буџетских и самофинансирајућих студената. Пријаве кандидата и копије докумената примали су онлајн, а од 24. до 27. кандидати доносе оргиналну документацију на увид.

– Онлајн се пријавило више од 800 кандидата. У претходна два дана 613 кандидата је донело документацију на увид и уписало се за полагање пријемног који је планиран 1. и 2. јула – каже декан Машинског факултета проф. Радивоје Митровић.

На Универзитету у Београду места има за 9.621 бруцоша који ће студирати о трошку државе и 5.571 бруцоша који ће плаћати школарину. Кандидати могу да доставе документа на увид до 28. јуна.

За упис на основне и интегрисане студије, пријава кандидата на већини факултета у првом уписном року трајаће до 28. јуна, а пријемни испити полагаће се 30. јуна, као и 1. и 2. јула, а завршетак првог уписног рока планиран је за 22. јул.

У другом уписном року, пријава кандидата за упис на основне и интегрисане студије планирана је за 1. и 2. септембар, полагање пријемних испита за 3. и 4. септембар, а завршетак другог уписног рока биће 25. септембра 2020. године.

Износ који ће ове године студенти издвојити за школовање креће се од 39.000 до 170.000 за основне академске студије.

Извор: Блиц

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian