Microsoft развојни центар у Србији и Истраживачка станица Петница позивају све заинтересоване студенте да се пријаве за учешће у интернационалној летњој школи „Petnica Summer Institute of Machine Learning“, која ће се одржати у периоду од 3. до 13. августа, у Петници.

фото: Град Ваљево

Како научити машине да проблеме решавају „самостално“, како рачунар може да научи да сам реши Рубикову коцку, да препозна говор и разуме текст, да креира вештачке фотографије – само су неки од занимљивих пројеката на којима су током претходних летњих школа радили дипломци и студенти.

Учесници ће бити у прилици да се кроз интензивна целодневна предавања и радионице упознају са основама машинског учења и да обогате своје знање, како теоријским тако и практичним радом, кроз учешће у групним или индивидуалним пројектима на одабрану тему. У томе ће им помоћи инжењери Microsoft развојног центра у Србији, професори Универзитета у Београду, и други реномирани предавачи из ове области.

Неке од тема које ће обухватити овогодишња летња школа су: основе машинског учења, учење без надзора, конволуционе неуралне мреже, рекурентне неуралне мреже, учење с подстицајем и бројне друге.

За летњу школу машинског учења могу се пријавити заинтересовани дипломци и студенти основних студија техничких и математичких дисциплина. Охрабрујемо и мотивисане студенте других дисциплина који желе да науче више о машинском учењу, да се пријаве, а познавање математике и програмирања сматраће се предношћу. Конкурс за овогодишње учеснике „Petnica Summer Institute of Machine Learning“, отворен је до 28. фебруара 2019. године, а пријава се врши на http://psiml.petnica.rs/apply.php

Microsoft развојни центар у Србији и Истраживачка станица Петница, 2015. године основали су међународни семинар машинског учења „PSI:ML“. Семинар је осмишљен од стране неколицине инжењера запослених у Microsoft развојном центру у Србији, који су дуги низ година били сарадници у Петници, и експерти су у овој области. До сада је учествовало преко 100 студената, из Србије, региона, али и земаља ЕУ, а неки од пројеката на семинару развили су се у награђиване научне радове.

За више информација погледајте страницу: http://psiml.petnica.rs

Извор: Канцеларија за младе

Banner Content
Tags: , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian