Беба Софија Маркуљевић (1) болује од спиналне мишићне атрофије, ретке и прогресивне  смртоносне болести. Jедина шанса за малу Софију је хитно лечење у иностранству, које је изузетно скупо. Због тога јој је потребна наша помоћ.

фото: Фондација Буди хуман

Софија је рођена као здраво дете, са високом оценом девет. Током првог месеца живота изгледала је као и све здраве бебе, али већ у другом месецу Софија потпуно престаје да помера руке. Педијатар тада упућује родитеље на неуролошки преглед.

Захваљујући изузетној стручности лекара, са два и по месеца је утврђено да је у питању ретка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – Спинална мишићна атрофија тип I. Деца са овом дијагнозом живе највише две године, а болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних фукција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

Ни поред терапије коју добија, Софија са својих девет и по месеци не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи, да седи, не може да се окрене самостално, нити да подиже ногице.

Једина шанса за малу Софију је хитно лечење у иностранству, које је изузетно скупо. Родитељи се надају да ће, уз помоћ свих људи добре воље и великог срца, успети да прикупе новчана средства за лечење, путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења у иностранству, као и за неопходну медицинску опрему како би Софија добила шансу да се избори са овом тешком болешћу.

За Софијину борбу са тешком болешћу! Будимо хумани!

Помозимо Софији!

Слањем СМС поруке: Упишимо 797 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман 797 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000043054-91

Извор: Фондација Буди хуман

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian