До недавно вечити студент, а сада 88-годишњи Милан Бели Босиљчић поносни је власник факултетске дипломе ДИФ-а, пошто одустајање за њега никада није била опција.

фото: РТС

Стога не чуди одлука да заврши започето пре готово 70 година и стекне диплому, од које га је делио само дипломски рад, преноси РТС.

„Ја сам лично био врло сигуран зато што сам се дуго спремао и то сам волео и мислим да су професори схватили колико је мени било стало да дипломирам јер некако човек у овим годинама све воли да заврши“, објашњава Босиљчић.

Како каже, само је професорка српског језика направила мање исправке и проверила да ли је све написао како ваља.

Професор физичке културе присећа се да је одувек волео соколство захваљујући којем је и решио да полаже испит на старом ДИФ-у. Управо то му и је и била тема дипломског рада који је одбранио са десетком.

„На том свесоколском слету у Љубљани где сам ушао у центар тог такозваног турског марша, вежбали су најбољи, били су дифовци и ја сам био срећан кад сам видео како они изгледају. Тада сам се заклео да ћу студирати ДИФ и тако сам своју заклетву испунио“, истиче Босиљчић.

Истакнути југословенски кореограф обишао је цео свет што је била препрека да факултет заврши у младости. У пензију је отишао као глумац, али кроз смех каже да никада није престао да ради.

„Ја се уопште не дружим са мојом генерацијом ја сам стално са младима. Немам много пријатеља са којима се дружим да седимо у кафани. Не, тиме се не бавим“, навео је Босиљчић.

Извор: Вечерње новости

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian