Око 400 дипломаца колеџа „Морхаус“ у Атланти, у америчкој савезној држави Џорџија, добило је неочекивано велики поклон за крај школовања, пошто је милијардер и филантроп Роберт Смит решио да отплати студентски дуг целој генерацији, у износу од 40 милиона долара, преноси „Глас Америке“.

Наводи се да је, пре него што је студентима отплатио дуг, овај технолошки инвеститор колеџу „Морхаус“ поклонио 1,5 милиона долара.

„Глас Америке“ наводи да је „Морхаус“ традиционално црначки колеџ на коме су студирали и борац за људска права Мартин Лутер Кинг, познати редитељ Спајк Ли и глумац Семјуел Л. Џексон.

„Студенти колеџа ‘Морхаус’, окружени сте људима који су вам помогли да данас будете овде. У име осам генерација моје породице, колико смо у овој земљи, даћу вам још мало подстицаја“, рекао је милијардер Смит, који је био главни говорник на церемонији дипломирања.

Он је у говору целој генерацији дипломаца поручио да ће им отплатити комплетан студентски дуг.

„Знам да ће ова генерација показати да је све то исплативо. И желим да свака наредна генерација личи на ову, надам се да ће сви имати прилике да напредују. Јер можемо да водимо рачуна једни о другима и да обезбедимо да сви имамо прилику да остваримо амерички сан“, казао је Смит.

Наводи се да су студенти, од којих су неки дужни и по десетине хиљада долара, били у исто време и шокирани и срећни.

„Делује нереално. Када је за говорницом рекао да ће нам платити дугове, погледао сам у колеге и питао се да ли сам добро чуо? Био сам у комплетном шоку и ово је најбољи поклон који сам у животу добио“, рекао је један од студената.

Извор: rtv.rs

Banner Content
Tags: , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian