На сам помен чоколаде свима крене вода на уста. Ова омиљена посластица која враћа осмех на лице у Европи већ стотинама година уназада добиће свој музеј у Београду 18. фебруара. Чоколада ће у престоници становати на адреси Тадеуша Кошћушка 18.

– Музеј ће бити посвећен само чоколади, од њеног открића у Јужној Америци до данас. Музеј ће бити подељен на више просторија па ће тако прва соба бити декорисана као јужноамеричка џунгла са оригиналним експонатима Маја и Инка. Друга ће бити преуређена као Европа у 18. веку када је чоколада и стигла на наш контитнент, а следећа просторија ће бити посвећена чоколади на подручју бивше Југославије и Србије па све до данас – прича Ненад, оснивач музеја.

Он додаје да је са својом супругом дошао на идеју да покрене Музеј чоколаде у Београду. Каже да идеја није можда оригинална с обзиром на то да један такав музеј постоји и у Бечу, али сматра да ће овај у нашој престоници ипак бити едукативнији од оног у Аустрији. Ненад објашњава да ће у његовом музеју постојати и аутентични мајански експонати на које је морао да чека и по три месеца да стигну у Србију, али и да ће бити доста интерактивних садржаја.

– У јужноамеричкој соби посетиоци ће моћи да извлаче мајанска пророчанстав, биће и простор за селфије и наравно увек ће бити дегустација неке чоколаде – најављује Ненад.

Иако нас у последње време плаше вестима да ће чоколада нестати и да ће стварно постати само музејски експонат, Ненад каже да ипак немамо разлога за страх. У његовом музеју свакако ће бити „пуно чоколаде“, обећао је Ненад.

Извор: Блиц

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian