Најбољи студенти свих факултета Универзитета у Новом Саду отпутовали су данас на Копаоник, где ће учествовати у зимским едукативним и рекреативним активностима. Реализатор пројекта је Универзитетски спортски савез Новог Сада, а средства су обезбеђена захваљујући Покрајинском секретаријату за високо образовање и научно истраживачку делатност.

Свих 125 студената који ће у овој тури боравити на Копаонику, показали су већ колико уче на својим факултетима, али за многе од њих, ово ће бити прилика и да у добром друштву науче да скијају.

Ово је трећа година да студенти одлазе у оквиру овог пројекта у ски центар, а уз Покрајину и Медицински и Пољопривредни факултет издвајају средства.

„Помажемо студентима у смислу да исплаћујемо део који су требали они да плате. Половину средстава обезбеђује Покрајински секретаријат за високо образовање и научно истраживачку делатност, другу половину ми. Ми на тај начин желимо да наградимо најбоље студенте“, изјавио је проф др Недељко Тица, декан Пољопривредног факултета.

Овим пројектом, Универзитет шаље јасну поруку.

„Због награђивања студената она има и неки карактер подстицања студената како би они могли следеће године да буду део ове акције“, изјавио је проф. др Дејан Јакшић, ректор Универзитета у Новом Саду.

У овој години укупно 250 студената отишло је преко овог пројекта на скијање, а следеће године он ће, како се очекује, обухватити њих 300.

Извор: rtv.rs

Banner Content
Tags: , , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian