Студенти који се нису уписали на факултет у првом уписном кругу могу да рачунају на 955 непопуњених места на буџету на факултету Универзитета у Београду, као и на 2.214 места за самофинансирајуће студенте.

Будући академци могу поново да конкуришу у септембру, а преосталих места има на Пољопривредном, Филолошком, Шумарском, Економском, Физичком, Рударско-геолошком, Правном факултету…

Проректор Универзитета у Београду Петар Булат за Блиц каже да је право изненађење да је и на Стоматолошком факултету остало места.

“На првом уписном кругу владало је велико интересовање за стоматологију, на једно уписано место чак три кандидата, а сада имамо 20 слободних места, али на самофинансирању. Студената је мање из године у годину и сва ова слободна места треба да искористе средњошколци како би у будућности постали академски грађани”, рекао је Булат.

Према Уредби Министарства просвете, пријављивање кандидата за други уписни рок на факултете обавиће се 2. и 3. септембра, а полагање пријемног испита биће организовано дан касније или 5. и 6. септембра.

Извор: Блиц

Banner Content

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian