Messer Техногас, у сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу – ГИЗ, Машинским факултетом и Технолошко – металуршким факултетом Универзитета у Београду, покренуо је пројекат стручне праксе за будуће инжењере са поменутих факултета, под називом “ Стручна пракса и интегрисано учење у Унивезитетском образовању.

фото: Блиц

Водећа компанија у Србији за производњу индустријских гасовапрепозната  је као поуздан партнер на поменутом заједничком пројекту и заједно са овим институцијама биће одговорна за његову имплементацију.

Главни циљ пројекта је побољшање услова у образовању будућих инжењера, кроз покретање нових студијских програма и понуду нових и практичних материјала за учење, који ће бити у складу са реалним потребама индустрије. План је да се на тај начин академско знање и практичан рад приближе.

Програм ће се изводити у Messerovim фабрикама у Београду, Смедереву и Краљеву у којима ће сваки од укупно 18 студената обављати стручну праксу у трајању шест месеци, док је укупно време трајања пројекта три године. Студенти са поменутих факултета, у зависности од својих мастер теза и студијских предмета, обављаће праксу у одређеним погонима и одељењима  Messerovih фабрика, где ће имати прилику да уче од Messerovih стручњака, који ће им пренети корисно и практично знање из индустрије. Компанија на тај начин жели да помогне будућим инжењерима да остваре своје планове за даљи развој, али и да их на тај начин задржи у земљи.

Messer Техногас већ дуги низ година развија партнерства са образовним и научним институцијама у оквиру многобројних корпоративних програма који имају за циљ да допринесу развоју науке и образовања, да афирмишу и побољшају услове за образовање и школовање младих и талентованих ученика и студената широм Србије, као и да прилагоде студијске програме реалним потребама тржишта. Један од примера је и нови модул за заваривање и заварене конструкције који је основан 2006. на Машинском факултету у Београду на иницијативу Messer Техногаса који је уочио нове потребе тржишта рада. Поред опреме коју донира факултету, Мессер најбоље студенте овог модула награђује стипендијама, а омогућена је и стручна пракса унутар компаније.

Фокус компаније Messer Техногас и у наредним годинама остаје на развоју образовања, студената и младих у Србији.

 

Извор: Блиц

Banner Content
Tags: , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian