Прва студентска хуманитарна фондација „Осмех на дар“ по тринаести  пут организује Новогодишњу хуманитарну акцију у оквиру које ће се прикупљати робне и новчане донације (кондиторски производи, књиге, школски прибор и играчке), како би обезбедили што вeћи брoj новогодишњих пaкeтићa за угрожене малишане широм Србије.

фото: Осмех на дар

Као и претходних дванаест година, штанд Фондације налазиће се у холу Правног факултета од 17. до 25. децембра од 10 до 16 часова, где ће активисти Фондације прикупљати донације и упознати све заинтересоване о току и циљевима новогодишње акције.

Такође, штанд Осмеха можете пронаћи и на Факултету оганизационих наука у истом периоду, као и на осталим локацијама у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и другим местима у Србији (списак свих локација можете пронаћи на сајту Фондације).

Акција Осмех на дар у континуитету се спроводи од 2006. године када је група студената Правног факултета први пут улепшала новогодишње празнике малишанима на Косову и Метоxији.

Наредних година акција је прерасла своје првобитне оквире и проширила се на факултете свих универзитета у Србији, пакетићи су се прикупљали и у Источној Славонији, а подељени су малишанима широм Централне Србије, Војводине, у енклавама на Космету, као и у Грахову (БиХ) и Книну (Хрватска).

Фондација је званично основана у фебруару 2009. године од стране Правног факултета Универзитета у Београду и групе студената тог Факултета. О великом успеху говори то да је до сада прикупљено, направљено и подељено 20000 пакетића.

Циљеви фондације су помоћ угроженим групама (пре свега сиромашној, болесној и деци са инвалидитетом, односно посебним потребама), промоција културе и образовања, као и активизма међу младима.

Од 2006. године успешно је реализовано више десетина хуманитарних акција широм Србије и остварена одлична сарадњa са великим бројем државних и међународних институција, друштвено одговорних компанија и сродних организација.

Фондација је годинама уназад помогла бројним појединцима у борби за здравље (активирањем СМС бројева, организовањем хуманитарних манифестација), породицама (донације у храни, одећи, обући, белој теници), образовним институцијама (донацијама компјутера, школских табли, наставног материјала и књига) и многима другима којима је помоћ била потребна.

 

Извор: Осмех на дар

 

 

Banner Content
Tags: , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian