Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас на обележавању Дана Криминалистичко-полицијског универзитета да су млади наша будућност и да ће држава наставити да инвестира у њих.
Obelež Dan Kriminalističko-policijskog univerziteta  Foto: Tanjug/video

„Млади људи који су завршили Криминалистичко-полицијски универзитет и генерације следећих студената мораће свакодневно да се хватају у коштац са криминалом како би га победили, као што то раде људи који данас чине Министарство унутрашњих послова“, рекао је Стефановић.

Министар је подсетио да је полиција прошле године запленила 7,3 тоне наркотика, што је резултат који је, како је рекао, захтевао огроман рад, одрицања и излагања опасностима и од студената затражио да се угледају на своје старије колеге и буду посвећени, упорни и снажни.

„Морамо да покажемо грађанима да на нас могу да рачунају у сваком тренутку и да ћемо у борби против криминала показати да су полиција и систем безбедности јачи од сваког криминала“, казао је министар.Додао је да је у последњих неколико година подигнут ниво Криминалистичко-полицијског универзитета и да та високошколска установа чува традицију и прошлост полиције наше земље, али истовремено размишља и о будућности.

„Изградњом Центра за информациону безбедност који ће имати више од 4.000 квадрата, студенти ће стицати знања и вештине у борби против високотехнолошког криминала“, навео је Стефановић.Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета Дане Субошић навео је да су на овој високошколској установи током прошле године дипломирала 192 студента, што у највећој мери одговара потребама Министарства унутрашњих послова.

Тиме је, како је оценио Субошић, направљена равнотежа између дипломирања и запошљавања у Министарство.“Министарство унутрашњих послова је нашу институцију препознало не само као образовни ресурс, већ и као ресурс истраживања и развоја. На предлог Министарства унутрашњих послова донета је одлука којом је омогућено финансирање изградње Центра за информациону безбедност који ће, између осталог, имати савремено опремљену лабораторију за дигиталну и мрежну форензику и високотехнолошки криминал“, објаснио је Субошић.

Навеоп је да до свих тих резултата Криминалистичко-полицијски универзитет не би дошао без подршке Министарства унутрашњих послова и министра Стефановића.На свечаности поводом обележавања Дана Криминалистичко-полицијског универзитета постхумно је доценту др Зорану Кесићу уручена плакета „Др Арчибалд Рајс“, коју је примила његова супруга, а отворен је и кабинет који ће убудуће носити његово име.

Најбољим дипломираним студентима уручене су сребрне значке Криминалистичко-полицијског универзитета, док су златне значке за допринос и афирмацију високог полицијског образовања уручене академицима Василију Крестићу и Љубодрагу Димићу.У име дипломираних студената Ђина Ранчић захвалила је професорима Криминалистичко-полицијског универзитета, али и Министарству унутрашњих послова што је подржало њихово школовање на коме су усвојили практичне полицијске вештине.

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета приказали су вештине и знање стечено током школовања у борилачким вештинама, стрељачкој секцији и полицијским пословима легитимисања и привођења лица.Свечаном обележавању Дана Криминалистичко-полицијског универзитета присуствовали су и министар одбране Александар Вулин и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

Извор: dnevnik.rs

Banner Content
Tags:

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian