Европска комисија отворила је конкурс за младе новинаре који извештавају о регионалној сарадњи у оквиру програма Youth4Regions. Право учешћа имају млади од 18 до 30 година, који имају до две године искуства у медијима и студенти новинарства из свих чланица Уније и суседских земаља, међу којима је и Србија.

фото: abroadship.org

„Ово је јединствена прилика за младе новинаре да стекну искуство и науче више о политикама ЕУ, посебно о кохезионој политици. То је једна од највидљивијих активности ЕУ, спроведених на нивоу најближем грађанима. Надам се да ц́е овај програм обуке инспирисати младе новинаре да пишу о пројектима које финансира Унија и о томе како они утичу на побољшање свакодневног живота грађана на терену“, каже европска комесарка за регионалну политику Корина Крецу.

Конкурс је отворен до 15. јула, а пријављује се попуњавањем онлине формулара. У пријави, неопходно је написати чланак од 400 до 1000 речи или направити видео репортажу од 2 до 3 минута о ефектима неког од пројеката Европског регионалног развојног фонда (што подразумева пројекте међурегионалне и прекограничне сарадње) или Кохезионог фонда.

Комисија ће одабрати 33-оје најбољих (по једног учесника из сваке од држава Уније и петоро из суседних земаља). Они ће у Бриселу учествовати у активностима поводом Недеље региона од 6. до 11. октобра, где ће проћи обуку за извештавање о регионаним темама, посетити европске институције и извештавати са пропратних догађаја. Трошкове пута и смештаја сноси Европска комисија.

Извор: euractiv.rs

Banner Content
Tags: , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian