Како написати добру радну биографију и мотивационо писмо, шта је важно истаћи током разговора за жељену позицију, како се гради лични бренд у послу и која знања и вештине су неопходне за данашње тржиште рада, биле су неке од тема конференције “Оригинални разговори”, одржане данас у организацији магазина Оригинал и Фондације Новак Ђоковић, а која је окупила више од 600 људи.

HR менаџери из више од 45 успешних компанија из области маркетинга, програмирања, HR-а, пројектног инжењерства, банкарства, фармације и осталих области, водили су разговоре са преко 250 младих, а сваки пријављени кандидат имао је прилику да разговара са представником оне компаније за чију делатност је био заинтересован, али и добије комплетну анализу свог наступа.

Конференцијски програм почео је јутарњим предавањима и панелима, након чега су уследиле симулације разговора за посао. Присутнима се на самом почетку обратила Јелена Ђоковић, директорка магазина Оригинал и глобална директорка Фондације Новак Ђоковић.

„Циљ ове конференције био је да млади спознају да све што им треба већ имају у себи. Освестили смо их и указали колико је важно да имају отворен ум и да уче, да буду свесни својих врлина и мана и да раде на њима. Поента је да дамо сву енергију онима који су се појавили данас овде и они ће добити максимум из овога, а то је већ 500 људи више који су успели у нечему. Сарађивали смо са 45 компанија, на овај начин утичемо и на њих да мењају позиције и приступ према младима, а истовремено им представљамо таленте. Ова синергија је јако битна за све нас и то су људи препознали“, истакла је Јелена Ђоковић.

У преподневном програму, публика је имала прилику да чује Стефана Ђорђевића, генералног секретара кровне организације младих у Србији која окупља 108 организација, који је говорио о томе шта млади у Србији желе, које су њихове потребе, амбиције, очекивања, који су највећи изазови приликом запошљавања, која врста подстицаја је младима потребна и представио је истраживања у вези са овом темом.

Лазар Дзамић професор, писац и дигитални стратег у свом предавању „Крај просечности: како препознати таленат“ је потврдио да јесте снага у младима, а након тога је уследила панел дискусија под називом “Будућност почиње сада” у којој су учесници били Јелена Ђоковић, глобална директорка Фондације Новак Ђоковић, Срђан Станковић, Супернатурал, Александра Радујко, директорка агенције New Media Team, Драган Јаћимовић, први српски алпиниста који се попео на Монт Еверест, Никола Радојчић, оснивач бренда Dechko Tzar и Милица Марковић, менаџерка корпоративних комуникација Direct Media United Solutions.

Мотивациони говор Драгана Јаћимовића “Како до врха?” све присутне је подстакао да се покрену и крену у освајање својих нових каријерних успона.

Ове године програм је обогаћен додатним садржајима који су веома корисни у развоју каријере. Две практичне зоне – Experience и Едукативна зона – биле су кључне тачке за стицање вештина које су важне за каријеру и лично развој. У Еxпериенце зони, сви посетиоци су могли да се опробају у вежбама и да науче како да изађу на крај са стресом и тремом.

У едукативној зони посетиоци су могли да добију савете о облачењу, шминкању и неговању коже. У Food corner-у су могли да сазнају како здрава храна даје енергију за цео дан, док су у Reading corner-у, млади могли да сазнају о књигама за инспирацију и мотивацију за нове почетке. А све типс & трицкс везане за лични тиме менаџмент и владавину уређеним хаосом планирања и организације, могли су да добију у Strategu corner-у.

Оригинални разговори су одржани и организовани захваљујући оснивачима Фондације Новак Ђоковић и магазина Оригинал Јелени и Новаку Ђоковићу, као и компанијама који су подржали овај јединствени догађај: партнерима Direct Media и компанијама ВОДАВОДА, SBB, Glam Up, Crowne Plaza PepsiCo.

Извор: Danas

Banner Content
Tags: , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian