Повратак у Србију након студија у иностранству за многе студенте представља велику потешкоћу. Шта сад? Куда даље? Где се запослити? Да ли ћу имати прилику да применим знања стечена у иностранству или ће студије у иностранству бити само једна епизода у мом животу?

Да би помогла студентима, Организација српских студената у иностранству (OSSI) је великим залагањем Марије Алексић и Анђеле Јанковић покренула пројекат под називом „POSSibiliti “ како би се студентима из иностранства омогућила пракса у српским компанијама и тиме подстакла њихова реинтеграција у српско тржиште рада.

На велико одушевљење чланова OSSI-ја, многе фирме су подржале пројекат и обезбедиле праксе свим студентима који желе да се усаврше у својој струци. Фирме обухватају различите области: информационе технологије, маркетинг, веб дизајн, људски ресурси, пољоприведно инжењерство…

Сви заинтересовани студенти могу да прате дешавања на OSSI друштвеним мрежама (Инстаграм и Фејсбук) где ће се сваки дан објављити по две фирме које учествују у пројекту. Своје пријаве и питања могу послати на мејл possibility381@gmail.com.

Организација српских студената у иностранству основана је 1997. године, на иницијативу тадашњих српских студената који су студирали широм Европе и Северне Америке. Циљ организације је да умрежи младе и амбиционе студенте који студирају у иностранству, да им олакша повратак у Србију и да промовише српску културу у свету. Тренутно поседује локалне огранике на три континента, а има и канцеларију у Београду, Нишу, Новом Саду и Бања Луци.

 

Извор: Danas

Banner Content
Tags: , , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian