У понедељак, 23. септембра, свечано је отворена школска 2019/2020. година на Економском факултету Универзитета у Београду.

На почетку церемоније студентима прве године обратиo се декан Економског факултета, проф. др Бранислав Боричић, поручивши им: ,,Данас постајете део престижне академске заједнице која се рангира међу три одсто најбоље на свету и има традицију дугу 82 године. Дочекујемо нову генерацију студената са циљем да вас уведемо у тајне економске науке и научимо вас да је један зарађен динар вреднији од 100 поклоњених, као и да је на испиту часније дати погрешан одговор него варати. Саветујем вам да већ данашњим даном започнете учење, јер свако одлагање значи кашњење. Драгоцено знање које будете усвајали отелотвориће се попут сјајног драгуља, уколико будете вредни као рудари у руднику дијаманата.”

Након обраћања декана, ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић обратила се студентима писмом које је прочитао декан, рекавши да из познатих разлога није у могућности да присуствује почетку школске године. Додала је да ће се проблем решити, као и да су промене на Универзитету трајан и племенит задатак који представља прилагођавање у складу са студентским потребама. Истакла је да су студенти Економског факултета одабрали институцију са дугогодишњом традицијом која је посвећена и препозната по својој изврсности.

Студентима прве године обратила се и председница Савета Економског факултета, проф. др Биљана Јовановић Гавриловић пожелевши им успешно студирање.

Продекан за сарадњу са привредом, проф. др Драган Лончар, представио је рад Центра за сарадњу са привредом којим руководи и могућности које ће студентима бити на располагању за њихов даљи развој и усавршавање. Он је поносно истакао да Економски факултет има сарадњу са преко 500 домаћих компанија.

Студентима се путем видео снимка обратио и студент генерације Ана Петровић, која је овом приликом млађим колегама дала неколико корисних савета за прве студентске дане.

У току свечаног програма који је био пропраћен наступом музичког квартета и хора, најуспешнијим студентима додељене су похвалнице које су им уручили продекан за наставу, проф. др Жаклина Стојановић и директор Фондације Економског факултета, др Дејан Молнар. Ваучере за књиге за прву годину добили су новоуписани студенти који су остварили најбоље резултате на пријемном испиту, док су дипломцима и свршеним мастер студентима додељене дипломе.

После свечане церемоније, која је била организована у Амфитеатру 1, новоуписани студенти имали су прилику да присуствују коктелу добродошлице у атријуму Факултета, на ком су се уз музику и послужење упознали са студентским организацијама и службама, и уживали у разним занимљивостима.

Извор: ekof.bg.ac.rs

Banner Content
Tags: , , , , , ,

0 Коментара

Оставите коментар

архива

sr_RSSerbian
sr_RSSerbian